Familie Verbeek

Wij familie Verbeek (Johan, Jantine en Arien) hebben biologische kippen.

De biologische kippen beschikken over een uitloop. De eerste tien meter van de uitloop noemen wij het witte strand. De kippen gebruiken het witte strand om dagelijks een stofbad te nemen. De kip verspreid het witte fijne zand op haar verenkleed en schud het er vervolgens weer uit. Hiermee verwijderd de kip overtollig vet en ontdoet ze zichzelf van luizen, vlooien en mijten. De rest van de uitloop is beplant met verschillende fruitbomen. Onze uitloop heeft daarom een blijvend frisse uitstraling. De kip is van oorsprong een bosdier en ervaart de bomen daarom als een stukje bescherming. Wanneer het fruit rijp is zijn de kippen onze grootste klant, er blijft dan ook weinig over van het fruit. De kippen die liever binnen blijven beschikken naast het standaard voer over gedroogd gras waar ze dele hele dag van kunnen smullen.

Onze keuze om lid te worden van de coöperatie biomeerwaardeei is heel bewust gemaakt. Als eerste omdat we met de coöperatie de krachten bundelen, maar ook omdat ons gezamenlijk doel een goed welzijn voor onze kippen is. In de toekomst willen we als coöperatie nog meer inzetten op een goed dierenwelzijn. Wij willen wat extra doen voor onze kippen. Dieren die zich goed voelen zijn immers ook in staat om goed te produceren.

Terug
We maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »